Internet on yrityksen tärkein työkalu

Posted by Jeramie Bergstrom on July 21, 2016
Vinkit

shutterstock_277349714 Internetin alkutaipaleella moni yritys perusti verkkosivuja, mutta ne eivät toimineet kentällä kovin aktiivisesti. Tietoja päiviteltiin kun ehdittiin ja sivustot olivat usein raakileita. Teknologian kehityksen ja sosiaalisen median suosion myötä alkoi netissä kuhina, mutta osalle yrityksiä markkinoinnin hoitaminen kunnialla loppuun asti oli vaivalloista. Moni ei huomioinut sitä faktaa, että yrityksen oleminen netissä ei riittänyt, vaan asiakaspalautteisiin ja mediassa näkyviin positiivisiin sekä negatiivisiin viesteihin tuli reagoida heti. Nykyisin suurimmalla osalla yrityksiä netin mainonnasta ja asiakaspalvelusta vastaa erillinen yksikkö tai se on ulkoistettu alan ammattilaisille. Internet on huikea mahdollisuus lyödä itsensä läpi, mutta se vaatii jatkuvaa hereillä oloa ja uuden prosessointia.

Matkailu

Internet on pullollaan erilaisia hakupalveluita lentomatkoja ja lomamatkoja varten. Suurimmaksi osaksi liikeideat pohjautuvat halpojen lentojen etsimiseen, eikä grafiikalle tai muille ekstroille ole annettu juuri huomiota. Momondo on tehnyt halpojen lentojen etsimisestä astetta tyylikkäämpää ja monipuolisempaa. Lentojen lisäksi hyvin rakennetulta sivustolta löytyy majoituspalveluita ja autonvuokrausta, ajankohtaisia matkavinkkejä eri kaupungeista ja hakupalveluita itselle sopivaan matkailuun. Taulukon avulla on helppo tarkastella haettujen lentojen hinnanvaihteluja aikajanalla ja tutkia eri lentojen parhaita puolia. Momondossa yhdistyy matkailusivusto ja matkansuunnittelu silmää miellyttäen.

Yrityslahjat

Yrityslahja käsitteenä saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta Axonprofil on päivittänyt koko homman tälle vuosikymmenelle. Yrityksen verkkosivu on selkeä ja helppokäyttöinen. Omalle yritykselle sopivan tuotteen löytyminen ja tilauksen helppous onkin yrityksen punainen lanka. Lahjaviidakossa voi seikkailla eri teemojen avulla. Axonprofilin tuotteet ovat korkealaatuisia, kuten liikelahjojen alalla kuuluukin. Ostosten tekeminen ja yhteydenotto asiakaspalveluun onnistuu vaivattomasti. Kokonaiskuva sivuista on tyylikäs kuten ovat myös yrityksen tuotteet. On ilo tehdä ostoksia, kun tuotteet ovat laadukkaita sekä edullisia ja kaikki tiedot on eritelty yksityiskohtaisesti.

Vaatteet

Moni kaupungin ketjuliike, jopa ruotsalaisjätti H&M, jää kilpailussa auttamattomasti jälkeen kun tarkastelee Nelly.fi:n valikoimaa ja palvelua. Sivuston tuntuvat tarjoukset, nopeat toimitukset, helpot palautukset unohtamatta usein vaihtuvaa valikoimaa vetävät pisteet kotiin.

Media

Helsingin sanomat on olennainen osa lähes miljoonan suomalaisen aamua kahvikupillisen kera nautittuna. Hesari on onnistunut sopeutumaan erinomaisesti digitaaliseen kilpailuun. Näköislehti ja maksullinen uutispalvelu on nyt monelle arkipäivää siinä missä kahiseva sanomalehti aiemmin.