Keskitä yrityksesi toiminta nettiin

Posted by Jeramie Bergstrom on October 25, 2015
Vinkit

Oman yrityksen perustaminen on monen unelma. Nykypäivänä se on verrattain helppoa, jo melko pienilläkin investoinneilla voi päästä käyntiin ja tavoittaa hiljalleen yhä enemmän asiakkaita. Jos sinulla on mielessäsi loistava liikeidea, kannattaa uskaltaa ottaa ensimmäinen askel omaa yritystä kohti. Yrityksen perustamiseen liittyy paljon asioita, joita kannattaa kuitenkin ottaa huomioon ja joihin on hyvä perehtyä perusteellisesti etukäteen. Uusille yrittäjille tarjotaan kursseja ja tietopaketteja, joiden avulla pääsee helpommin alkuun.

Nettisivut pystyyn

Yksi merkittävistä seikoista yrityksen perustamisen kannalta on yrityksen näkyminen internetissä. Kaiken avain on toimivat ja selkeät kotisivut, jotka esittelevät tarjoamasi tuotteen tai palvelun perusteellisesti ja joilta löytyy myös asiakaspalvelun yhteystiedot. Vaikka pyörittäisit firmaasi vielä yksin, on ehdottoman tärkeää jo asiakkaiden luottamuksen saavuttamisen kannalta olla tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostitse. Jos myyt tuotteitasi verkkosivusi kautta, on tärkeää, että maksuliikenne pelaa moitteettomasti ja että saat tarvittaessa tukea pankkipalvelujentarjoaltasi nopeasti. Maksuliikenteen häiriöt karkottavat asiakkaat nopeasti ja menetetty asiakas tuskin palaa sivuillesi uudelleen, jos ostokokemus oli huono tai hidas. Jos et itse hallitse verkkosivujen suunnittelutaitoja, on niiden luomiseen hyvä palkata ammattilainen. Säästät aikaa ja tulos on usein huomattavasti parempi. Alkuvaiheen investoinnista on hyötyä tulevaisuudessa. Kun nettisivusi toimivat ja näyttävät hyviltä, on niitä helppo markkinoida myös sosiaalisten medioiden, kuten Facebookin, Instagramin ja blogimaailman kautta.

Hyviä esimerkkejä toimivista sivuista

Muotia myydään paljon netissä ja mikä onkaan sen mukavampaa kuin shoppailla vaatekaapin täydennystä mukavasti kotisohvalta. Verkossa toimivien vaatekauppojen elinehto ovat tyylikkäät ja inspiroivat kotisivut, jotka antavat tarpeeksi tietoa tuotteista ja joilta löytyy myös toimivat kokotaulukot. Hyvä vaatekauppa netissä on Nelly.com, joka on edelläkävijä laadukkaiden muotiverkkokauppojen segmentissä. Urheiluvarusteiden saralla esimerkkinä hyvästä sivusta voidaan mainita Xxl.fi, joka myy laajoja valikoimia urheiluvaatteita ja -varusteita edulliseen hintaan. Pelisivustoilla tärkeää on ajankohtaisten tarjouksien ja uutisten löytyminen, sekä kattavat tiedot pelivalikoimista. Ennen omien verkkosivujen suunnittelun aloittamista onkin hyvä tutustua muihin toimiviin verkkosivuihin ja napata ideoita ja inspiraatiota.