Kuinka taksi-yrittäjänä jäädä asiakkaan mieleen

Posted by Jeramie Bergstrom on September 02, 2016
Vinkit

taxi_113840083

Mistä on hyvä palvelukokemus tehty? Asiakaslähtöisyydestä, asiakkaan kohtaamisesta ja asiakkaan tarpeiden ymmärtämisestä, sanoisi opas jos toinenkin. Ja tietenkin kyseessä ollessa taksi-palvelu, oikeaan määränpäähän pääsystä järkevässä ajassa.

Jokainen matkustaja on erilainen ja kokenut kuljettaja tietää, kuinka asiakkaan kanssa toimia. Osa asiakkaista on puheliaita ja jutustelee mieluusti koko ajomatkan ajan, mutta osa asiakkaista haluaa istua rauhassa ja vetää henkeä. Palvelukokemuksen tasoon ja asiakastyytyväisyyteen vaikuttavat perusasiat, kuten kuljettajan ja auton siisteys, päästiinkö perille kommelluksitta ja osasiko kuljettaja perille omin avuin, vai tarvitsiko kyytiläisen osallistua kartan lukuun ja ohjeistamiseen. Asiakas olettaa taksiin istuessaan olevansa ammattilaisen käsissä ja uskoo, että kuski tuntee kaupungin, jossa hän ajaa kuin omat taskunsa.

Mainostilan ja liikelahjojen hyödyntäminen

Monessa taksissa on nykyään mainostilaa ja jopa näytöt, joilla erilaista mainosmateriaalia näyttää. On tärkeää miettiä kuinka erilaiset mainostettavat tuotteet sopivat taksin asiakaskuntaan. Vaikka asiakaskirjo onkin laaja, voi mainoksilla luoda lisäarvoa mutta pahimmassa tapauksessa ärsyttää. Jos mainostettava tuote herättää katsojan mielenkiinnon voi olla hyvä tarjota etu, jonka saa ainoastaan kyseisen taksi-yrittäjän kyydissä ollessaan. Näin mahdollisista mainoskumppanuuksista hyötyy sekä asiakas, taksi-yritys että mainostaja. Liikelahjat auttavat muistamaan hyväksi todetun yrityksen nimen myöhemminkin. Lahja voi olla pieni tuote kuten makeinen, avaimenperä, nokkela käyntikortti tai joku muu pieni esine, jossa on yrityksen nimi ja mahdollisesti puhelinnumero.

Henkilökohtaista ja sujuvaa palvelua

Kuljettaja voi palvelukokemusta parantaakseen kysyä asiakkaalta, josko hän tarvitsee mahdolliselle paluumatkalle kuljetusta ja näin asiakas voi halutessaan matkustaa saman auton ja kuljettajan kyydissä takaisin esimerkiksi toimistolle palaverin päätyttyä. Toisinaan tämä voi olla nopeampaa asiakkaalle, varsinkin jos matkustaa ruuhka-aikaan, jolloin autoa saattaa joutua odottamaan pitkiäkin aikoja. Lisäksi kuljettajalla on näin tiedossa ajo, eikä uutta asiakasta tarvitse välttämättä hakea tolpan kautta.

Hyvää kuljettajaa asiakas käyttää mielellään uudelleen ja jos palvelu on kohdallaan, soittaa asiakas mielellään tutulle kuljettajalle suoraan, jos se suinkin on mahdollista. Tarjotessaan enemmän henkilökohtaista palvelua saa taksi-yrittäjä itselleen mahdollisia kanta-asiakkaita ja hyvä sana kiirii varmasti muidenkin asiakkaiden korviin.