Osta defibrillaattorit yritykselle

Posted by Jeramie Bergstrom on September 06, 2023
Vinkit

Sydänpysähdys voi sattua kenen tahansa kohdalle. Tämä voi koskettaa sinua itseäsi, asiakastasi, kollegaasi, läheistäsi tai sinulle entuudestaan tuntematonta henkilöä. Olipa kyseessä kuka tahansa, pikainen avunsaanti on ensiarvoisen tärkeää. Sydänliiton mukaan sydänpysähdyksen saanutta henkilöä on ensin heräteltävä ja tämän jälkeen on soitettava apua 112:sta. Näiden vaiheiden jälkeen on aloitettava elvytys.

Defibrillointi elvytyksessä

Elvytyksen voi suorittaa defibrillaattoria hyödyntäen. Defibrillaattori neuvoo käyttäjää laitteen oikeassa ja turvallisessa käytössä. Aseta ensin elektrodit hoidettavan potilaan rintakehälle. Oikean asennon ja kohdan valitseminen on tärkeää, jotta sähköenergia johtuu oikealla tavalla. Saadessaan sähkövirtaa sydän jatkaa tahdistamista itse sen sinussolmukkeen ylläpitämän sähköjärjestelmän kautta ja sydän voi näin alkaa itse pumppaamaan verta ja palauttamaan veronkierron.

Miksi defibrillointi on tärkeää?

Sydänpysähdyksen aiheuttaman rytmihäiriön voi poistaa ainoastaan defibrillaattorilla. Paineluelvytys on sekin hyödyllistä, mutta se auttaa vain verenkierron osittaiseen ylläpitämiseen. Potilaan toipumismahdollisuuteen vaikuttaa olennaisesti aikaviive, jolla sydämen oma rytmi ja verenkierto voidaan palautettua.

Mistä löydän defibrillaattorin?

Hätätilanteilla silmällä pitäen defibrillaattori kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, että se on helposti ja nopeasti saatavissa paikan päälle. Defibrillaattorin sijaintipaikka kannattaa merkitä defibrillaattoritarralla. Se on myös sijoitettava esteettömästi, jotta kaikki sitä tarvitsevat ylettyvät siihen ja saavat sen tarvittaessa käsiinsä. Yrityksessä hyviä defibrillaattorien sijoituspaikkoja ovat esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitsevat aulatilat, joihin kaikilla on pääsy. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole defibrillaattoria, osta yritykselle defibrillaattori täältä.